Σπαγγέτι με σάλτσα ντομάτας και γιαούρτι

Ένας ιδανικός τρόπος να κάνουμε πιο χορταστικά και γευστικά τα ζυμαρικά μας, χωρίς προσθήκη κρέμα γάλακτος ή κάποιας άλλης σως.

Υλικά για 4 άτομα
500 γρ σπαγγέτι
5-6 ντομάτες ώριμες πολτοποιημένες
2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά πολτοποιημένα
1/3 φλιτζανιού κόκκινο κρασί
2 κουταλιές της σούπας πάπρικα γλυκιά
Αλάτι, πιπέρι
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια για 6-7 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη ραντίζοντάς τα με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και μετά προσθέτουμε την ντομάτα και τον πελτέ. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και το κρασί και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και όταν σταματήσει να αχνίζει η κατσαρόλα πολύ προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε τα σπαγγέτι με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε αν θέλουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr