Τρώτε περισσότερη πρωτείνη στο πρωινό για να πεινάτε λιγότερο

Η πρωτεΐνη είναι ένα συστατικό που μας χορταίνει καλύτερα σε σχέση με τους υδατάνθρακες. Ιδιαιτέρως όταν καταναλώνεται στο πρωινό γεύμα μας βοηθάει να ελέγχουμε πολύ περισσότερο την πείνα μας.
Στο συμπέρασμα αυτό οδηγήθηκε μελέτη που παρουσιάστηκε στο πρόσφατο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Παχυσαρκίας στην Ατλάντα. Οι ερευνητές σύγκριναν την επίδραση που είχε το πρωινό γεύμα στους συμμετέχοντες στη μελέτη, σε σχέση με το αίσθημα της πείνας κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας.

Για το λόγο αυτό έδωσαν διαφόρων τύπων πρωινά γεύματα, που είχαν τις ίδιες θερμίδες αλλά διέφεραν στην ποσότητα της πρωτεΐνης που περιείχαν. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνη βελτιώνει σημαντικά τον έλεγχο της όρεξης και μπορεί να βοηθήσει να αποφευχθεί η υπερκατανάλωση τροφής αργότερα μέσα στην ημέρα.

Στην πράξη την πρωτεΐνη στο πρωινό μπορούμε να βρούμε κυρίως από γαλακτοκομικά όπως το γάλα το τυρί και το γιαούρτι, από αυγό, από αλλαντικά με προτίμηση στη γαλοπούλα και το κοτόπουλο.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr