Light παραδοσιακή κουκουβάγια ολικής αλέσεως

Ένα μεσογειακό πιάτο, πλούσιο σε καλής ποιότητας λιπαρά, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και ασβέστιο. Μπορεί από μόνη της να αποτελέσει ένα γεύμα.

Υλικά
2 παξιμάδια ολικής άλεσης (σχήμα μισοφέγγαρου)
1 μέτρια ντομάτα
120γρ φέτα χαμηλών λιπαρών
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τα παξιμάδια με λίγο νερό. Τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο και από πάνω τοποθετούμε την ντομάτα τριμμένη από τον χονδρό τρίφτη ή κομμένη σε κυβάκια. Πάνω από την ντομάτα βάζουμε τη φέτα τριμμένη, πασπαλίζουμε με ρίγανη και προσθέτουμε και την κάππαρη. Στο τέλος ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr