Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν γελάμε;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν γελάμε; Γνωρίζατε ότι το γέλιο χρησιμοποιεί 15 διαφορετικούς μυς στο πρόσωπό μας; Όταν γελάμε, δεν βγάζουμε μόνο ήχους – ολόκληρο το σώμα μας εμπλέκεται στο γέλιο. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν 15 διαφορετικοί μύες στο πρόσωπό μας που συμμετέχουν στο γέλιο. 

Το αναπνευστικό μας σύστημα συμμετέχει και αυτό, αυτός είναι και ο λόγος που μερικές φορές μπορεί να δυσκολεύεστε στην αναπνοή, ή ακόμη και να έχετε λόξυγκα, ενώ γελάτε. 
Η δύναμη του γέλιου προκαλεί συσπάσεις των μυών σε όλο το σώμα μας – στα άκρα, το διάφραγμα και την πλάτη μας.

Πρόκειται για μια κατάσταση διέγερσης που ακολουθείται από μια κατάσταση χαλάρωσης. Στην ψυχολογία, το γέλιο ορίζεται ως “μια υποκειμενική κατάσταση της ευημερίας”, αφού, μπορούμε να γελάμε και όταν νιώθουμε δυσφορία, αυτό που λέμε “νευρικό” γέλιο. Ένα άτομο μπορεί επίσης να είναι ευτυχισμένο, αλλά σχεδόν ποτέ να μην γελά. Και η αίσθηση του χιούμορ διαφέρει σημαντικά από το ένα άτομο στο άλλο.

Τα ανθρώπινα όντα αγαπούν να γελούν, και ο μέσος ενήλικας γελά 17 φορές την ημέρα. Οι άνθρωποι είναι ένα από τα λίγα είδη που γελάνε. Το γέλιο είναι στην πραγματικότητα μια σύνθετη αντιμετώπιση που περιλαμβάνει πολλές από τις ίδιες ικανότητες που χρησιμοποιούνται για την επίλυση προβλημάτων.

“Το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο”. Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι το γέλιο μπορεί να βελτιώσει πραγματικά την υγεία!

Γελάστε όσο πιο δυνατά μπορείτε!
Ομάδα neadiatrofis.gr