Δείτε πότε η ζυγαριά μπορεί να γίνει εφιάλτης

Το καθημερινό ζύγισμα είναι κάτι που οι ειδικοί συστήνουν να αποφεύγετε. Μέσα ακόμη και στην ίδια ημέρα το βάρος σας μπορεί να έχει πολλές διακυμάνσεις.
Ιδιαιτέρως δε για τις γυναίκες, υπάρχουν κάποιες μέρες που πραγματικά το βάρος τους μπορεί να επηρεάζεται σημαντικά, από παράγοντες που δεν έχουν να κάνουν με τη διατροφή τους άμεσα.

Για παράδειγμα λίγο πριν και κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών της περιόδου, οι ορμονικές αλλαγές που πραγματοποιούνται τις συγκεκριμένες ημέρες επηρεάζουν σημαντικά τα υγρά του σώματος, με άμεσο αντίκτυπο στη ζυγαριά. Επίσης, η λήψη κάποιων φαρμάκων μπορεί να έχει ανάλογο αποτέλεσμα. Τέτοια είναι αντιφλεγμονώδη ή αντιβιώσεις, που μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε κατακράτηση υγρών και να κάνουν τη ζυγαριά να είναι πολύ σκληρή μαζί σας.

Εκτός βέβαια από αυτές τις αναγκαίες και αναπόφευκτες πολλές φορές καταστάσεις, μπορεί κάποιες στιγμές να βάζετε και εσείς το χεράκι σας. Αν για παράδειγμα έχετε φάει κάτι πολύ λιπαρό ή αλμυρό το προηγούμενο βράδυ, όπως πατατάκια ή ποπ κορν ή delivery ή έχετε φάει αργά το βράδυ το γεύμα σας, τότε αν πάρετε το ρίσκο να ζυγιστείτε το αμέσως επόμενο πρωί τα προγνωστικά δεν θα είναι υπέρ σας!

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr