Πικάντικο αρνάκι με ζωμό κρασιού και μελιού

Αν σας έχει ξεμείνει αρνί άψητο και θέλετε να το χρησιμοποιήσετε, σας προτείνουμε μια διαφορετική συνταγή με αρκετά λαχανικά

Yλικά
1 κιλό αρνάκι σε μερίδες
20 κρεμμυδάκια στιφάδο
10 μέτρια καρότα
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
600 γρ. ζωμό κρέατος
3 κουταλιές της σούπας Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
300 γρ. Χωριό βιολογικές ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
4-5 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
8 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
½ κιλό ντομάτες
αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία. Μόλις κάψει, ρίχνουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε. Ρίχνουμε μέσα στο κρέας τα κρεμμυδάκια, τα σκόρδα χοντροκομμένα και τα καρότα ψιλοκομμένα. Τα σοτάρουμε για 5 λεπτά και τα αδειάζουμε σε ένα ταψί. Σε ένα γουδί κοπανίζουμε το κύμινο, το κόλιανδρο και αλείφουμε με το μίγμα των μπαχαρικών το κρέας. Διαλύουμε το αλεύρι στο ζωμό μαζί με το κρασί και το μέλι και τα βάζουμε να σιγοβράσουν για 2 λεπτά. Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί. Πλένουμε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε ροδέλες και τις απλώνουμε πάνω στο φαγητό. Ρίχνουμε τις Χωριό βιολογικές ελιές Καλαμών ψιλοκομμένες μαζί με το αλάτι και το πιπέρι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C και ψήνουμε για 1 με 1 ½ ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr

Πηγή : minervahorio.gr