Σπιτικές κολοκυθοκροκέτες στο φούρνο και όχι στο τηγάνι

Ένα πολύ υγιεινό και γευστικό σνακ για να εισάγετε τα λαχανικά στη διατροφή μικρών και μεγάλων με ένα υγιεινό και έξυπνο τρόπο.

Υλικά
½ κιλό κολοκύθια
2 αυγά
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι ολικής άλεσης
150γρ. φέτα χαμηλών λιπαρών
100γρ κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών
1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
½ φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε τα κολοκύθια σε νερό μέχρι να μπορούμε να τα τρυπήσουμε με ένα πιρούνι. Τα στραγγίζουμε και τα λιώνουμε. Προσθέτουμε τα αυγά, τη μαργαρίνη, αλάτι, πιπέρι, το δυόσμο και το τυρί τριμμένο στον τρίφτη. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο από το αλεύρι προκειμένου να πάρουμε μια ζύμη που να μπορούμε να τη ζυμώσουμε με το χέρι. Ζυμώνουμε σε μικρά μπαλάκια και ρολάρουμε στο υπόλοιπο αλεύρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr