Εύκολη σπιτική μαγιονέζα

Φτιάξτε τη δική σας μαγιονέζα, με φυσικό τρόπο, χωρίς συντηρητικά και με αγνά υλικά.

Υλικά
2 αυγά (μόνο τον 1 κρόκο)
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας ξύδι από κρασί
250 ml σπορέλαιο

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ τοποθετούμε το 1 αυγό και τον 1 κρόκο από το δεύτερο αυγό. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το ξύδι, το αλάτι και αρχίζουμε να χτυπάμε με ένα αυγοδάρτη. Προσθέτουμε σταγόνα σταγόνα το σπορέλαιο χωρίς να σταματήσουμε να χτυπάμε μέχρι να τελειώσει όλο το λάδι. Σιγά σιγά το μίγμα μας ασπρίζει και παίρνει το γνωστό χρώμα της μαγιονέζας.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr