Κριθαρότο με φιλέτο κοτόπουλο, Μινέρβα Benecol Λευκό και εστραγκόν

Η συγκεκριμένη συνταγή συνδυάζει τον υδατάνθρακα από το κριθαράκι με υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη από το κοτόπουλο και το τυρί, χωρίς πολλά λιπαρά. Συστήνεται ακόμη και για δίαιτα, καθώς δίνει το κάτι διαφορετικό με σχετικά όχι πολλές θερμίδες

Υλικά
1 κ. σ. μέτριο κριθαράκι ολικής αλέσεως
1 φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε κύβους
120 γρ. Μινέρβα Benecol Λευκό, τριμμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κ. γ. πελτές ντομάτας
½ κ. γ. ξερό εστραγκόν
1 κ. γ. Μινέρβα Benecol μαργαρίνη με ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 5 κ. σ. νερό, το κριθαράκι, τον πελτέ, το κρεμμύδι, το σκόρδο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρει βράση. Όταν φτάσει στο σημείο βρασμού, προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε ελαφρά, συνεχώς. Όταν το φαγητό μας δέσει και έχουν εξατμιστεί τα υγρά, το απομακρύνουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το αλατοπίπερο, το εστραγκόν και τη Μινέρβα Benecol μαργαρίνη με ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να χυλώσει. Έπειτα, σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα, και πασπαλίζουμε με το Μινέρβα Benecol Λευκό. Η συνταγή περιέχει σε κάθε μερίδα φαγητού το 1/3 της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας Μινέρβα Benecol Μαργαρίνη. Η συνταγή περιέχει σε κάθε μερίδα φαγητού το σύνολο της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας Μινέρβα Benecol Λευκό

Πηγή : benecol.gr