Το αντιβιοτικό πάει Κίνα!

Την αρχή μιας νέας εποχής για τη χώρα μας και την Ελληνική φαρμακοβιομηχανία σηματοδοτεί η προώθηση στην Κίνα ενέσιμων αντιβιοτικών φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων, που παρασκευάζονται στη χώρα μας και αναμένεται να φτάσουν τα 10.000.000 φιαλίδια ετησίως μέχρι το 2019.

Η τριμερής συμφωνία, που υπεγράφη πριν από 16 μήνες, προβλέπει ότι, μέχρι το τέλος του 2014, θα εξαχθούν στην Κίνα 2.000.000 φιαλίδια του ενέσιμου αντιβιοτικού βανκομυκίνης της Lilly, 6.000.000 το 2015 και 6.300.000 φιαλίδια το 2016.

Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη τύπου, στον προγραμματισμό της εταιρείας περιλαμβάνεται η παραγωγή και άλλων φαρμακευτικών προϊόντων στην Ελλάδα, με σκοπό την εξαγωγή τους σε τρίτες χώρες.

Η βανκομυκίνη είναι ένα αντιβιοτικό για τη θεραπεία μιας σειράς βακτηριακών λοιμώξεων. Ανήκει στην κατηγορία των γλυκοπεπτιδικών αντιβιοτικών και στην Κίνα συνιστάται σαν θεραπεία πρώτης γραμμής, για την αντιμετώπιση σοβαρών λοιμώξεων που απειλούν τη ζωή και προκαλούνται από σταφυλόκοκκους ανθεκτικούς στη μεθικιλλίνη.
Έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία περισσοτέρων από 2,5 εκατομμύρια ασθενών από το 1996, οπότε και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην Κίνα.

Όπως υπογράμμισαν οι ειδικοί, η αποτελεσματικότητα, η σταθερότητα και η αξιοπιστία είναι τα χαρακτηριστικά που επιτρέπουν στο εν λόγω σκεύασμα να καταλαμβάνει εξέχουσα θέση στη συνείδηση των μελών της ιατρικής κοινότητας της Κίνας και, ως εκ τούτου, η διατήρηση μιας εφοδιαστικής γραμμής υψηλής ποιότητας αποτελεί θεμέλιο λίθο για τη διατήρηση της φήμης αυτής.

Από τη Βίκυ Καρατζαφέρη, υπεύθυνη θεμάτων υγείας neadiatrofis.gr