Δέκα λόγοι για τους οποίους πρέπει να έχετε βαζελίνη στο τσαντάκι σας!

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε βαζελίνη σε ένα από τα ράφια του μπάνιου μας. Η απλή βαζελίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν παντού σε ότι αφορά την περιποίηση του δέρματος!
1. Αφαίρεσης μακιγιάζ

Μπορεί εύκολα να αφαιρέσει ακόμα και αδιάβροχα προϊόντα μακιγιάζ όπως ,κραγιόν, eyliner και μάσκαρα. Αν θέλετε τα χείλη σας να είναι μαλακά, σας προτείνουμε να κάνετε απολέπιση με βαζελίνη . Ανακατέψτε μια πρέζα ζάχαρη με βαζελίνη και τρίψτε το μείγμα στα χείλη σας με κυκλικές κινήσεις. Όταν τελειώσετε, καθαρίστε το μείγμα από τα χείλη σας με ένα στεγνό πανί. Αυτό θα ενυδατώσει τόσο το ευαίσθητο δέρμα των χειλιών, αλλά και θα αφαιρέσει ένα επίμονο αδιάβροχο κραγιόν.

2. Προστασία από τη βαφή μαλλιών

Αν βάφετε τα μαλλιά σας χωρίς καμία επαγγελματική βοήθεια, τότε δεν υπάρχει καλύτερος λόγος για τον οποίο θα πρέπει να έχετε βαζελίνη στο σπίτι. Ίσως γνωρίζετε πόσο ενοχλητικό μπορεί να είναι να βλέπετε το δέρμα κατά μήκος της γραμμής των μαλλιών σας να καλύπτεται λεκέδες.Αυτό το πρόβλημα είναι εύκολο να λυθεί – απλά εφαρμόστε βαζελίνη στη γραμμή των μαλλιών λίγο πριν ξεκινήσετε τη βαφή των μαλλιών σας. Αφού εφαρμόσετε το χρώμα, μπορείτε να σκουπίσετε την βαζελίνη.

3. Αναδείξτε το δέρμα σας

Απλώστε ένα πολύ λεπτό στρώμα βαζελίνης πάνω στα ζυγωματικά σας. Θα σας δώσει μια καθαρή, φυσική λάμψη. Μπορείτε επίσης να το εφαρμόσετε στα βλέφαρά για να δημιουργήσετε τη λεγόμενη «υγρή» εμφάνιση. Μην χρησιμοποιείτε πάρα πολύ από το προϊόν για να αποφευχθεί αφύσικη λαμπερή, ακόμα και λιπαρή εμφάνιση.

4. Για απαλό δέρμα

Η βαζελίνη ανέκαθεν χρησιμοποιείται ως μαλακτικό για το δέρμα. Μία από τις πιο γνωστές συνταγές είναι να εφαρμόσετε βαζελίνη σε στεγνό δέρμα πριν πάτε για ύπνο. Το πρωί το δέρμα σας θα είναι απαλό και υγιές. Η βαζελίνη χρησιμεύει ως ένα καλό προστατευτικό για το δέρμα των χεριών το χειμώνα. Πολλοί επαγγελματίες που πλένουν συχνά τα χέρια τους, όπως οι γιατροί και οι μάγειρες, εφαρμόζουν βαζελίνη στα χέρια όλη την ημέρα, προκειμένου να βελτιωθεί η ξηρότητα που προκαλείται από τα σαπούνια.

5. Πιο μακριές και πλούσιες βλεφαρίδες
Η βαζελίνη προστατεύει τις βλεφαρίδες, τις  τρέφει και προωθεί την ανάπτυξη τους. Απλώστε ένα λεπτό στρώμα βαζελίνης στις βλεφαρίδες σας και αλείψτε. Επαναλάβετε τακτικά πριν πάτε για ύπνο. Το πρωί, σκουπίστε την τυχόν περίσσεια και πλύνετε το πρόσωπό σας. Εάν τα μάτια σας είναι πολύ ευαίσθητα, μην ακολουθήσετε αυτή τη συμβουλή.

6. Ένα φωτεινό χαμόγελοΜπορεί να αναρωτιέστε πώς οι αστέρες του κινηματογράφου μπορεί να έχουν τόσο φωτεινό χαμόγελο. Μυστικό όπλο τους είναι η παλιά καλή βαζελίνη. Εφαρμόστε λίγη στα δόντια σας. Η βαζελίνη είναι ασφαλής και δεν περιέχει τοξίνες. Έτσι, ακόμη και αν κατά λάθος την καταπιείτε δεν πάθει τίποτα η υγεία σας.

7. Για μεταξένια μαλλιά που δεν φριζάρουν
Επισκευάστε τις διασπασμένες άκρες και εξομαλύνετε τα μαλλιά που πετάνε με βαζελίνη. Απλώστε μια μικρή ποσότητα βαζελίνης στα μαλλιά σας και τρίψτε.

8. Φτιάξτε μια κρέμα για το μακιγιάζ
Η βαζελίνη μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα. Για παράδειγμα, μπορείτε να την αναμίξετε με οποιοδήποτε άλλο προϊόν μακιγιάζ, όπως το ρουζ. Όχι μόνο θα βελτιώσει το βλέμμα σας, αλλά θα κάνει τα καλλυντικά σας να διαρκούν περισσότερο. Το ρουζ αναμεμειγμένο με βαζελίνη μπορεί επίσης να εφαρμοστεί στα χείλη αντί του κραγιόν. Αυτό  υγράνει επιπλέον και θα μαλακώσει τα χείλη σας, ενώ θα τα προστατεύει και από τον ήλιο ή τον άνεμο.

9. Μαλακώστε τα φρύδια πριν τα βγάλετε με το τσιμπιδάκι

Το βγάλσιμο των φρυδιών είναι μια επίπονη διαδικασία. Μπορείτε να την κάνετε λιγότερο δυσάρεστη εφαρμόζοντας βαζελίνη στο δέρμα σας πριν από το μάδημα της τρίχας. Η βαζελίνη θα μαλακώσει το δέρμα και θα αποδυναμώσει την αντίσταση της τρίχας.

10. Απολέπιση
Αναμίξτε τη βαζελίνη με θαλασσινό αλάτι και θα απομακρύνετε με επιτυχία τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, τη σκόνη και την υπερβολική λιπαρότητα.Το μείγμα αυτό θα ενυδατώσει και μαλακώσει το ξηρό δέρμα σε λίγα λεπτά. Μετά την εφαρμογή του μείγματος δεν χρειάζεται καμία άλλη κρέμα. Θα εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα, αφού μπορείτε να κάνετε απολέπιση στο δέρμα σας και να το ενυδατώσετε με ένα μόνο βήμα.

Ομάδα neadiatrofis.gr