Πεντανόστιμο ογκρατέν με λαχανικά και φέτα

Μια συνταγή με πολλά λαχανικά και λιγότερα λιπαρά σε σχέση με ένα full fat ογκρατέν.

Υλικά
1 φλιτζάνι κουνουπίδι βρασμένο ή στον ατμό
1 φλιτζάνι μπρόκολο βρασμένο ή στον ατμό
½ φλιτζάνι καλαμπόκι
½ φλιτζάνι καρότα κομμένα σε ροδέλες
300γρ φέτα χαμηλών λιπαρών
2 αυγά
½ ποτήρι γάλα χαμηλών λιπαρών
Αλάτι, πιπέρι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Τοποθετούμε τα λαχανικά σε ένα ταψάκι, αφού τα λαδώσουμε και τα αλατοπιπερώσουμε. Σκορπίζουμε από πάνω τη φέτα θρυμματισμένη σε μικρά κομματάκια, έτσι ώστε να απλωθεί παντού. Χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα και περιχύνουμε τα λαχανικά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr