Πως να φτιάξτε αυτές τις ζεστές μπότες – παντόφλες!

Δείτε πώς να δημιουργήσετε τις δικές σας χαριτωμένες και ζεστές μπότες παντόφλες από ένα παλιό πουλόβερ. Δεν μπορούσε να είναι πιο εύκολο, δεν χρειάζεται καν μια ραπτομηχανή!

1. Συγκεντρώστε τις προμήθειές σας . Θα χρειαστείτε ψαλίδι, καρφίτσες, νήματα, μια μεγάλη βελόνα για το καρίκωμα, και ένα παλιό πουλόβερ (προσπαθήστε να βρείτε ένα με σφιχτή ύφανση).


2. Σχηματίστε το πόδι σας. Κάντε ένα πρόχειρο περίγραμμα του ποδιού σας σε ένα κομμάτι χαρτί ή χαρτόνι. Δώστε περίπου 1,5 εκατοστά επιπλέον χώρο γύρω από την άκρη για να είναι άνετες οι παντόφλες και για πιο εύκολο ράψιμο. Κόψτε το σχήμα σας, και επαναλάβετε για το άλλο πόδι.






3. Κόψτε το περίγραμμα από τη ζώνη του πουλόβερ.  Βάλτε κάθε κομμάτι από το χαρτί με το περίγραμμα του ποδιού στη ζώνη του πουλόβερ, και κόψτε γύρω τους για να δημιουργήσετε δύο μοναδικό κομμάτια. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε ταινία διπλής όψεως για να στερεώσετε το χαρτί και να μην γλιστρήσει, όταν κόβετε!







4. Ελέγξτε το μήκος εκκίνησης. Κολλήστε τα πόδια σας μέσα στο μανίκι του πουλόβερ από το άνοιγμα στον καρπό. Τραβήξτε το ύφασμα γύρω από το πόδι σας στο επιθυμητό μήκος εκκίνησης.













5. Κόψτε γύρω από το πόδι σας . Πολύ προσεκτικά, κόψτε το ύφασμα  από το πέλμα του ποδιού σας. 








6. Συνδέστε τη σόλα με το  υπόλοιπο μέρος της μπότας με μεγάλες καρφίτσες. Ξεκινήστε με μια καρφίτσα στο δάχτυλο του ποδιού και μια καρφίτσα στο τακούνι. Στη συνέχεια, τεντώστε το ύφασμα ώστε τα δύο κομμάτια να καρφιτσωθούν μαζί.











7. Ράψτε το φινίρισμα. Ράψτε τι φινίρισμα με ένα λευκό νήμα όπως στη φωτογραφία, και τελειώσατε!
Ομάδα neadiatrofis.gr