Σουβλάκι σολομού με λαχανικά και σάλτσα σκόρδου

Ένας πολύ έξυπνος και υγιεινός τρόπος για να εντάξουμε το ψάρι και ιδιαιτέρως ένα πλούσιο σε ω3 λιπαρά ψάρι όπως ο σολομός, στη διατροφή όλης της οικογένειας.
Η χρήση κρασιού και πολλών λαχανικών, καθώς επίσης και κρέμας γάλακτος χαμηλών λιπαρών, κάνει το πιάτο πιο προσιτό σε εκείνους που δεν προτιμούν την έντονη γεύση του ψαριού, χωρίς όμως να του προσδίδει πολλές θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά.

Υλικά
2 φιλέτα σολομού κομμένα σε κύβους
4 τοματίνια
1 κολοκυθάκι, κομμένο σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ. γ. Μινέρβα Benecol Μαργαρίνη με ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι του ελληνικού λευκό κρασί
1 κ. σ. άπαχη κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190˚C. Περνάμε τους κύβους σολομού σε δύο σουβλάκια, ξεκινώντας με το σολομό και στη συνέχεια με τη ροδέλα από το κολοκυθάκι, σολομό και τοματίνι ολόκληρο κ. ο. κ. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε για 12 λεπτά. Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνουμε τη Μινέρβα Benecol Μαργαρίνη με ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σβήνουμε με το κρασί σιγογβράζουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Σβήνουμε τη φωτιά και περιχύνουμε τα σουβλάκια. Η συνταγή περιέχει σε κάθε μερίδα φαγητού το 1/3 της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας Μινέρβα Benecol Μαργαρίνη.

Πηγή : benecol.gr