Γυμναστική για γερά οστά

Η καλή υγεία των οστών είναι κάτι που θα πρέπει να μας απασχολεί όλους.
Πέρα από ένα ευρύτερο υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφής, η άσκηση θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά. Ποια είναι όμως η κατάλληλη γυμναστική για καλή σκελετική υγεία;

Σχοινάκι ή ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης.
Είναι δραστηριότητες που ασκούν δύναμη ή πίεση σε ολόκληρο το σκελετικό σύστημα, το οποίο αντιδρά δημιουργώντας περισσότερη οστική μάζα για να αντεπεξέλθει σε αυτή τη δύναμη ή την πίεση.

Ασκήσεις με αντιστάσεις για το πάνω μέρος του σώματος
H προπόνηση μυϊκής ενδυνάμωσης με βάρη ή λάστιχα 3 φορές την εβδομάδα θα σε βοηθήσει να αυξήσεις τη μυϊκή πυκνότητα στο πάνω μέρος του σώματος.

Επιτόπια άλματα από 30 έως 100 με τα δύο πέλματα
Εάν τρέχεις κάθε μέρα, κάνε 30 άλματα αμέσως μετά το τρέξιμο, όταν οι μύες σου είναι ακόμη ζεστοί – λύγιζε ελαφρώς τα γόνατα όταν προσγειώνεσαι, για να μην καταπονήσεις το σώμα σου.

Διαδρομή με ανηφόρες
Θα μπορούσε να βοηθήσει. Εναλλακτικά θα προτείναμε διαλειμματική προπόνηση (εναλλαγές μεταξύ δύσκολου και χαλαρού τρεξίματος) τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Σηματοδότησε τα διαστήματα με οπτικά στοιχεία (αύξησε ταχύτητα σε κάθε πέμπτο δέντρο) ή σύμφωνα με το χρόνο (τρεξιμο γρήγορο για 30-60 δευτερόλεπτα και χαλαρά για 2-3 λεπτά).

Δέκα λεπτά ανέβασμα σκάλας
Προσπάθησε να ανεβαίνεις σκάλες ως μέρος της προπόνησης κάθε λίγες ημέρες ή κάνε μάθημα στεπ αερόμπικ μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr