Σπιτική Αχλαδόπιτα

Υλικά
6 αχλάδια κρυστάλια
250γρ μαργαρίνη

1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
3 φλιτζάνια αλεύρι
4 αυγά
3 κ. γλυκού baking powder
2 κ. γλυκού κανέλα

Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τη μαργαρίνη και ρίχνουμε μέσα σε αυτή το 1 φλιτζάνι ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια μεταφέρουμε τη λιωμένη μαργαρίνη σε ένα στρογγυλό ταψί (Νο 28) και βυθίζουμε στο μίγμα αυτό λεπτές φετούλες αχλάδι τις οποίες μπορούμε να απλώσουμε καλύπτοντας όλο τον πυθμένα του ταψιού κάνοντας και κάποιο σχέδιο που μας αρέσει. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το ½ φλιτζάνι ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τη ζύμη μας πάνω από τα αχλάδια έτσι ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει, έτσι ώστε όταν βυθίζουμε ένα μαχαιράκι στο κέντρο να βγαίνει καθαρό. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και μετά προσεκτικά αναποδογυρίζουμε. Αφήνουμε ½ -1 ώρα πριν σερβίρουμε, ώστε το σιρόπι από τα αχλάδια να κατέβει και να ποτίσει το παντεσπάνι.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr