Πρωτότυπη ροζ σούπα από παντζάρι βελουτέ

Υλικά
3 βολβούς πατζάρι
1 μέτριο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο

1 πατάτα σε μέγεθος αυγού
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
2 κουτ. σούπας ξύδι από κρασί
2-3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρεμμύδι σε χονδρά κομμάτια, το σκόρδο πολτοποιημένο και την πατάτα σε κυβάκια. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε περίπου 1 λίτρο νερό. Μόλις πάρει βράσει ρίχνουμε το παντζάρι σε μεγάλους κύβους, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για περίπου 15-20 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε με τη ράβδο προκειμένου να γίνει βελουτέ. Προσθέτουμε το ξύδι και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το γιαούρτι με τη σούπα και ζεσταίνουμε, χωρίς όμως να φέρουμε σε βρασμό. Σερβίρουμε τη σούπα και από πάνω πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο δυόσμο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr