Η μέθοδος που καταστρέφει το λίπος

Μία πρωτοποριακή θεραπεία, που μας απαλλάσσει από το τοπικό πάχος χωρίς πόνο, εφαρμόζεται πλέον και στη χώρα μας. Ονομάζεται κρυολιπόλυση.
Όπως εξηγεί η δερματολόγος Δρ Αμαλία Τσιατούρα, επιστημονική διευθύντρια του τμήματος Δερματολογίας και Εφαρμογών Laser της κλινικής Cosmetic Derma Medicine, κάποτε η λιποαναρρόφηση ήταν η νο1 μέθοδος για να απαλλαγούμε από τα ψωμάκια και το περιττό λίπος στην κοιλιά, στους μηρούς, στην πλάτη και στα γόνατα.
Σταδιακά, όμως, οι θεραπείες έγιναν ελάχιστα επεμβατικές. «Σήμερα η κρυολιπόλυση στοχεύει στο πλεονάζον λίπος και στην απώλεια τοπικού πάχους 100% ανώδυνα.
Η τεχνολογία είναι μοναδική και βασίζεται σε μελέτες, που αποδεικνύουν ότι τα λιποκύτταρα είναι ευάλωτα στο ψύχος και καταστρέφονται. Έτσι, ανάλογα με την συσκευή, η θερμοκρασία στα λιποκύτταρα μπορεί να φτάσει ακόμα και τους -15°C, απλά με την εφαρμογή μιας κεφαλής, την οποία εφαρμόζουμε στην προβληματική περιοχή για κάποια ώρα. Το διάστημα μετά τη θεραπεία το πλεονάζον λίπος αποβάλλεται από τον οργανισμό με τη βοήθεια του λεμφικού συστήματος» είπε η κα Τσιατούρα.

Τα καινούρια μηχανήματα ενσωματώνουν και άλλες τεχνολογίες, εκτός από την κρυολιπόλυση, με στόχο ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Αυτές είναι οι υπέρηχοι – που ενισχύουν τη λιπόλυση – και οι ραδιοσυχνότητες – που προσφέρουν σύσφιγξη.

Η όλη διαδικασία είναι μη επεμβατική, ανώδυνη και δεν απαιτεί τοπική αναισθησία. Μετά την συνεδρία ίσως εμφανιστούν προσωρινά μούδιασμα και ερυθρότητα τοπικά στην περιοχή, όμως υποχωρούν έπειτα από κάποια ώρα. Η κρυολιπόλυση δεν επιδρά σε άλλους ιστούς, όπως την επιδερμίδα αλλά ούτε σε νεύρα και αγγεία. Η δράση της περιορίζεται μόνο στα λιποκύτταρα και το αποτέλεσμα είναι ορατό σε 4-5 συνεδρίες.

Από τη Βίκυ Καρατζαφέρη, υπεύθυνη θεμάτων υγείας neadiatrofis.gr