Κολοκυθάκια ογκρατέν με φέτα και ντομάτα

Υλικά
3 μεγάλες πατάτες
4 μεγάλα κολοκύθια
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
1 ½ φλιτζάνι χυμό ντομάτας
5-6 φυλλαράκια βασιλικό
Αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
1 φλιτζάνι φέτα χαμηλών λιπαρών

Εκτέλεση
Πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Πλένουμε τα κολοκύθια και τα κόβουμε κατά μήκος σε λεπτές φέτες. Τα αραδειάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τα αλατοπιπερώνουμε, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι πολτοποιημένα. Τα ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε τη σάλτσα μας για 10 λεπτά και έπειτα αποσύρουμε. Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε 5-6 κουταλιές σάλτσα ντομάτας. Από πάνω φτιάχνουμε μια στρώση πατάτες, αραδιάζουμε τα τυριά και στη συνέχεια τις περιχύνουμε με σάλτσα ντομάτας. Από πάνω βάζουμε μια στρώση κολοκύθια και ξανακάνουμε την ίδια διαδικασία με τα τυριά και τη σάλτσα. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Βάζουμε στο φούρνο (αφού έχει κάνει προθέρμανση) στους 200 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr