Βλίτα στο τηγάνι

Μια πιο παραδοσιακή συνταγή, που θα μπορούσε να συνδυαστεί άριστα και πολύ γευστικά με κάποιο πρωτεϊνούχο τρόφιμο, όπως το τυρί, το κοτόπουλο ή και το ψάρι.

Υλικά
½ κιλό βλίτα
1 κ.σ. Μινέρβα Benecol μαργαρίνη με ελαιόλαδο
½ ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ώριμη ντομάτα τριμμένη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε σε άφθονο νερό τα χόρτα, τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε για 4 λεπτά. Τα σουρώνουμε, ζεσταίνουμε ένα τηγάνι, ρίχνουμε τη Μινέρβα Benecol μαργαρίνη με ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τη ντομάτα και όταν εξατμιστούν τα υγρά ρίχνουμε τα βλίτα. Ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε. Στο πιάτο ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Tip: Μπορούμε να συνοδεύσουμε με Μινέρβα Benecol λευκό.

Πηγή : benecol.gr