Πόσες είναι οι χρήσεις της μαγιονέζας;

Διαβάστε παρακάτω τις εναλλακτικές χρήσεις της μαγιονέζας και φροντίστε να έχετε πάντα μια στο ντουλάπι σας ή το ψυγείο!

Μαλακτικό μαλλιών
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μαγιονέζα ως μαλακτικό, κάνοντας μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής όπως θα κάνατε και με το συνηθισμένο σας conditioner. Μπορείτε να καλύψετε το κεφάλι σας με ένα σκουφάκι μπάνιου και να αφήσετε τη μαγιονέζα να παραμείνει στα μαλλιά για μερικά λεπτά. Θα πρέπει να ξεπλύνεται καλά. Το αποτέλεσμα, πιο λαμπερά και μαλακά μαλλιά.

Καθαριστικό προσώπου
Εφαρμόστε ένα στρώμα μαγιονέζας και αφήστε για 15 – 20 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλένεται καλά. Τα έλαια και το αλάτι στη σάλτσα μπορούν να αποκαταστήσουν την υγρασία και να αφαιρέσουν τους ρύπους και τις ακαθαρσίες.

Απαλύνει το έγκαυμα

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ηλιακού εγκαύματος, μπορείτε να εφαρμόσετε κρύα μαγιονέζα στην πληγείσα περιοχή. Η δροσιά της μαγιονέζας θα μειώσει τον πόνο και το λάδι της θα παρέχει την απαραίτητη υγρασία.

Σκοτώνει τις ψείρες

Μερικοί γιατροί συστήνουν τώρα τη μαγιονέζα για την καταπολέμηση των ψειρών. Ορισμένα στελέχη των ψειρών έχουν γίνει πολύ ανθεκτικά στις παραδοσιακές χημικές επεξεργασίες. Αν αφήσετε τη μαγιονέζα στα μαλλιά για μια ημέρα τυλίγοντας τα με ένα σκουφάκι,  οι ψείρες θα πάθουν ασφυξία και θα πεθάνουν.

Αφαιρέσετε το δαχτυλίδι που έχει κολλήσει στο δάχτυλό σας
Εάν ένα δαχτυλίδι έγινε πολύ σφιχτό και δεν μπορείτε να το αφαιρέσετε, βάλτε μια γενναιόδωρη ποσότητα μαγιονέζας σε ολόκληρο το δάχτυλο, ειδικά κάτω από το ίδιο το δαχτυλίδι. Η μαγιονέζα είναι πολύ ολισθηρή, οπότε θα μειώσει την τριβή και θα επιτρέψει την αφαίρεση του δαχτυλιδιού.

Αφαιρέστε τα αυτοκόλλητα από τον προφυλακτήρα

Ένα στρώμα μαγιονέζας που εφαρμόζεται επάνω από ένα αυτοκόλλητο θα μαλακώσει το χαρτί και θα διαλύσει την κόλλα μετά από λίγα λεπτά.
Ομάδα neadiatrofis.gr