Συνεχίζουμε να χαρίζουμε ανάσες

Ολοκληρώθηκε η α’ φάση της Ενημερωτικής Εκστρατείας για τα Νοσήματα του Αναπνευστικού Συστήματος «Πνεύμων: Xαρίζω την Ανάσα μου».
Τα πορτοκαλί μπαλόνια της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, με τις «Ανάσες μας» ταξίδεψαν στις παραλίες του Σαρωνικού, μεταφέροντας στους λουόμενους το μήνυμα «Μαθαίνω… Προλαμβάνω και Αντιμετωπίζω…»

Ο κωπηλάτης Άγγελος Χριστοφίδης και η ομάδα South Evian Gulf Team πραγματοποίησαν πορεία 11 ναυτικών μιλίων από την Ακτή Βουλιαγμένης έως τον Ναυτικό όμιλο Παλαιού Φαλήρου. Σε όλες τις παραλίες ακούστηκαν τα μηνύματα της καμπάνιας, μοιράστηκαν χιλιάδες φυλλάδια και μπαλόνια, τα οποία φούσκωσαν με τις «ανάσες που χάρισαν» οι λουόμενοι. Τα μπαλόνια παραλάμβαναν συμβολικά σε κάθε σταθμό τους οι κωπηλάτες. Στον τερματικό σταθμό της πορείας στο Παλαιό Φάληρο, περίμεναν τους κωπηλάτες ο Πρόεδρος κ. Μιχάλης Τουμπής και ο Γενικός Γραμματέας κ. Θεόδωρος Βασιλακόπουλος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, για να παραλάβουν τα πορτοκαλί μπαλόνια που «περιείχαν» περισσότερες από 2.500 ανάσες.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας κ. Μ. Τουμπής κατά τον χαιρετισμό του δήλωσε: «Με την επιτυχή ολοκλήρωση της α’ φάσης της ενημερωτικής εκστρατείας, θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μας ευχαριστίες σε όλους, όσοι χάρισαν την ανάσα τους για καλό σκοπό και συμμετείχαν στην εκστρατεία, μεταφέροντας το μήνυμα της πρόληψης και της έγκαιρης αντιμετώπισης».

Ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας κ. Θ. Βασιλακόπουλος σημείωσε: «Πιστεύουμε ότι μέσω του προγράμματος, Πνεύμων: Χαρίζω την ανάσα μου, υπήρξε μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των πολιτών για το άσθμα και για τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια και αναδείχθηκε η αξία της υγιούς αναπνοής, η οποία συμβολικά θα μας βοηθήσει να υλοποιήσουμε ένα σημαντικό κοινωνικό έργο όπως είναι οι δύο Παιδικές Χαρές, που αναμένεται να είναι έτοιμες τον Σεπτέμβριο».

Από τη Βίκυ Καρατζαφέρη, υπεύθυνη θεμάτων υγείας neadiatrofis.gr