Οι νέοι μπαμπάδες περισσότερο δραστήριοι σεξουαλικά

Η έλευση ενός μωρού πολύ συχνά συνοδεύεται από απουσία σεξουαλικής δραστηριότητας, μιας και, πολλές φορές, στη συζυγική κλίνη ξαπλώνουν, πλέον, τρεις!
Όμως έρευνα που έγινε στη Τζόρτζια των Ηνωμένων Πολιτειών έδειξε ότι οι γονείς που μοιράζονται την φροντίδα του νεογέννητου, κάνουν περισσότερο σεξ. Συγκεκριμένα οι άνδρες που ασχολούνται περισσότερες ώρες για τη φροντίδα των παιδιών τους κάνουν περισσότερο και καλύτερης ποιότητας σεξ με τις συντρόφους τους.
Οι ερευνητές εξέτασαν τις περιπτώσεις 487 ζευγαριών, τα οποία χώρισαν σε τρεις βασικές κατηγορίες:
-Εκείνα όπου οι γυναίκες είχαν το μεγαλύτερο μερίδιο στην φροντίδα των παιδιών
-Εκείνα όπου οι άνδρες είχαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο και
-Εκείνα τα ζευγάρια που μοιράζονταν αυτήν τη φροντίδα
Όπως διαπίστωσαν, όταν οι γυναίκες ήταν υπεύθυνες για το μεγαλύτερο μέρος ή για το σύνολο της φροντίδας των παιδιών, τότε τόσο εκείνες, όσο και οι άνδρες τους ανέφεραν χαμηλότερη ποιότητα στην σχέση και απουσία σεξουαλικής ζωής, συγκριτικά με τα ζευγάρια που επιμέριζαν ισόποσα τις ευθύνες φροντίδας των παιδιών.
«Ένα από τα πιο σημαντικά ευρήματα της μελέτης είναι ότι η μόνη διάταξη παιδικής φροντίδας, που εμφανίζεται πραγματικά προβληματική για την ποιότητα της σχέσης και τη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού, είναι όταν η γυναίκα ασχολείται σχεδόν εξ΄ολοκλήρου με τη φροντίδα των παιδιών» δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ Daniel Carlson, επίκουρος καθηγητής κοινωνιολογίας στο κρατικό Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια.

Από τη Βίκυ Καρατζαφέρη, υπεύθυνη θεμάτων υγείας neadiatrofis.gr