Νικήστε το πρόβλημα της στύσης … με πρόθεση

Ένα εκατομμύριο άνδρες υποφέρουν στη χώρα μας από προβλήματα στύσης και, όσο και αν ακούγεται υπερβολικό σαν νούμερο, οι αριθμοί των παθήσεων που συνοδεύουν τη στυτική δυσλειτουργία το επιβεβαιώνουν.
«Εκατοντάδες χιλιάδες διαβητικοί και υπερτασικοί άνδρες, συν όσοι λαμβάνουν φάρμακα, άλλοι τόσοι με προβλήματα γήρανσης και ψυχοφάρμακα, είναι στην πραγματικότητα μεγάλη “δεξαμενή” με άνδρες που έχουν ή θα αποκτήσουν πρόβλημα στύσης» επισημαίνει ο Δρ. Κώστας Κωνσταντινίδης, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Από αυτούς μόνο το 10% αναζητά λύση. Ο κύριος λόγος είναι ότι σε πολλούς άνδρες εξακολουθεί να υπάρχει η νοοτροπία ότι η ερωτική ζωή πρέπει να είναι ιδιωτική υπόθεση και να μην εκτίθεται στον κόσμο, αλλά ούτε και στο γιατρό. «Η αμηχανία, οι προκαταλήψεις, οι ντροπές που συνοδεύουν το σεξ εξηγούν τη δυσκολία αναζήτησης λύσεων», συμπληρώνει ο Δρ. Κωνσταντινίδης.

Από το 1990, και μετά την κυκλοφορία των φαρμάκων για τη στύση, ένα μεγάλο, ποσοστό ανδρών βρήκε λύση στο πρόβλημα, άλλοτε μόνιμη άλλοτε προσωρινή. Η απόλυτη θεραπεία στη στύση δεν έχει βρει ακόμα το ιδανικό φάρμακο, παρά το γεγονός ότι σήμερα στην αγορά υπάρχουν εξήντα είδη φαρμάκων για την κατηγορία αυτή. Πολλοί άνδρες που κουράζονται από την αβεβαιότητα των φαρμάκων, αλλά και την εξάρτηση από αυτά αναζητούν πιο μόνιμη και ριζική λύση που δεν είναι άλλη από το χειρουργείο της ενδοπεϊκής πρόθεσης.

«Οι άνδρες που θα αναζητήσουν χειρουργική θεραπεία είναι πρακτικά όλοι όσοι δεν ανταποκρίνονται στα φάρμακα, δηλαδή δε βρίσκουν λύση με ότι ονομάζουμε σήμερα φάρμακο στύσης» επισημαίνει ο Δρ. Κωνσταντινίδης.

Η ενδοπεϊκή πρόθεση, αν και είναι γνωστή σχεδόν εξήντα χρόνια, με εκατομμύρια άνδρες να την έχουν επιλέξει παγκοσμίως, μοιάζει ακόμα άγνωστη σε πολλούς για τους λόγους που αναφέραμε πριν (ντροπή, αναβλητικότητα κλπ). Παράλληλα, υπάρχει ελλιπής ενημέρωση αναφορικά με την επέμβαση ακόμα και στον ιατρικό χώρο, με αποτέλεσμα πολλοί γιατροί να αποθαρρύνουν τους άνδρες που είναι πρόθυμοι να προχωρήσουν σε αυτήν, αφού οι ίδιοι δεν την κατανοούν για να εγγυηθούν την ασφάλειά της.

Όπως επισημαίνει ο Δρ. Κωνσταντινίδης: «περίπου το 10% των ανδρών με πρόβλημα στύσης πρέπει να χειρουργηθεί για να λύσει οριστικά το πρόβλημα του. Στη χώρα μας δε, ο αριθμός αυτός ανέρχεται σε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες περίπου».

Η επέμβαση της πρόθεσης είναι σήμερα μια απλή επέμβαση ρουτίνας για τον ειδικό γιατρό. Η επέμβαση γίνεται από μια πολύ μικρή τομή στη βάση του πέους, εκεί που αρχίζει η σακούλα των όρχεων. Ο χρόνος του χειρουργείου κρατά λιγότερο από μία ώρα, με νοσηλεία ημέρας ή και μερικών ωρών μόνο. Πρόκειται για μία απόλυτα ασφαλή μέθοδο, με πολύ λίγες επιπλοκές, που στην πλειοψηφία τους είναι ασήμαντες. Ο άνδρας επανέρχεται στην ερωτική ζωή ένα μήνα μετά το χειρουργείο και μετά την πλήρη επούλωση της τομής, η οποία δεν αφήνει ορατά σημάδια που θα τον «προδώσουν», στη σύντροφο του, αλλά ακόμα και στα μάτια ειδικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την επέμβαση ο άνδρας θα έχει μια απόλυτη αίσθηση φυσικής στύσης και σκληρότητας, όπως όταν ήταν νέος και υγιής. Θα έχει ένα επιπλέον πλεονέκτημα που καμία φυσική στύση δε του έδωσε ούτε και στη νεότητα του, την απίστευτη διάρκεια διατήρησης της στύσης του και τον πλήρη έλεγχο της εκσπερμάτισης του.

«Ο άνδρας με πρόθεση είναι ένας σούπερμαν σε επιδόσεις, όσο και αν ακούγεται υπερβολικό είναι όμως αληθινό» τονίζει ο Δρ. Κωνσταντινίδης. Και συνεχίζει: «ο βαθμός ικανοποίησης, ανδρών και γυναικών μετά την επέμβαση, όπως έχει καταγραφεί σε πληθώρα άρθρων και ερωτηματολογίων, ξεπερνά το 98% σε όλες τις χώρες που γίνεται».

Σημειώνεται ότι τα επίπεδα ασφάλειας είναι τόσο μεγάλα που οι εταιρίες παράγωγης των υλικών δίνουν γραπτή εγγύηση, δια βίου. «Το μόνο μειονέκτημα της πρόθεσης, όπως με γλαφυρότητα είπε ένας ασθενής, είναι το κόστος της…το οικονομικό, εννοείται!» αναφέρει ο Δρ. Κωνσταντινίδης.

Από τη Βίκυ Καρατζαφέρη, υπεύθυνη θεμάτων υγείας neadiatrofis.gr