Παραδοσιακή σκορδαλιά για τη νηστεία

Υλικά
6 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
2 σκελίδες σκόρδο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 κουτ. σούπας ξύδι

Λίγο αλάτι

Εκτέλεση
Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί, το μουσκεύουμε με νερό, το στραγγίζουμε καλά και το τρίβουμε σε ένα μπολ με το χέρι μας ώστε να θρυμματιστεί. Προσθέτουμε το σκόρδο πολτοποιημένο, το ελαιόλαδο και το ξύδι. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο ή ξύδι για να διορθώσουμε τη γεύση ή να κάνουμε τη σκορδαλιά πιο αφράτη.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr