Φτιάξτε το δικό σας φυσικό μαλακτικό για τα ρούχα!

Ελάτε να φτιάξουμε το δικό μας μυρωδάτο και ντελικάτο μαλακτικό χωρίς χημικά πρόσθετα!

Τα μαλακτικά ρούχων είναι ουσιαστικά λιποσώματα διαλυμένα σε νερό. Κατά το τελικό ξέβγαλμα της πλύσης, αυτά τα λιποσώματα επικολλούνται στις ίνες.

Μόλις τα υφάσματα αρχίζουν να στεγνώνουν, τα λιποσώματα διασπώνται εξαιτίας της εξάτμισης και επικαλύπτουν τις ίνες με μια ειδική στοιβάδα που ενεργεί ως λιπαντικό, μειώνοντας τη μηχανική τριβή.

Γιατί να χρησιμοποιήσω μαλακτικό:

1. Τα υφάσματα έχουν μια απαλή αίσθηση στο δέρμα
2. Η μηχανική ή στατική τριβή μειώνεται σημαντικά
3. Τα υφάσματα είναι πιο απαλά στο ευαίσθητο δέρμα
4. Τα ρούχα προκαλούν λιγότερους ερεθισμούς όταν τα φοράμε
5. Τα υφάσματα σκληραίνουν λιγότερο με την πάροδο του χρόνου
6. Οι ίνες κινούνται πιο ελεύθερα
7. Τα υφάσματα ξεζαρώνουν και σιδερώνονται ευκολότερα

Ακολουθούν τρεις συνταγές για να διαλέξετε αυτή που σας αρέσει περισσότερο.

1) Το πιο αποτελεσματικό είναι το ξίδι. Το ξίδι είναι φθηνό, μη τοξικό και αντιμικροβιακό. Μαλακώνει φυσικά και ως μπόνους, βοηθά να απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα σαπουνιού. Τέλος, το ξύδι μειώνει την ξηρότητα των ρούχων. Απλά προσθέστε στο ξέβγαλμα και είστε έτοιμοι. Δεν υπάρχει κάτι πιο εύκολο από αυτό!

2) Η δεύτερη συνταγή είναι λίγο πιο περίπλοκη και μιλάμε για την μαγειρική σόδα. Η μαγειρική σόδα είναι ένα άλλο φυσικό μαλακτικό, ενώ βοηθάει στον καθαρισμό και την απόσμηση των ρούχων. Απλά προσθέστε 6 φλιτζάνια ξίδι σε 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα, ανακατέψτε και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε 1/2 έως 1 φλιτζάνι κατά τη διάρκεια του ξεβγάλματος.

Το ξύδι με τη μαγειρική σόδα σχηματίζουν μια αντίδραση οξέος-βάσεως που έχει ως αποτέλεσμα το σχηματισμό CO2 και H2O (διοξείδιο του άνθρακα και νερό). Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι, ως εκ τούτου, η μαγειρική σόδα και το ξύδι θα «εξουδετερώσει» το ένα το άλλο. Αλλά αυτό δεν ισχύει. Οποιαδήποτε αντίδραση οξέος-βάσεως θα σχηματίσει ένα νερό συν ένα άλας, και στην περίπτωση αυτή, το άλας είναι οξικό νάτριο (με CO2 sa παραπροϊόν). Το οξικό νάτριο είναι, μεταξύ άλλων, ένα εξαιρετικό ρυθμιστικό.

3) Η τελική συνταγή φαίνεται να είναι η πιο δημοφιλής. Σε αυτή την έκδοση, μπορείτε να συνδυάσετε 6 μέρη νερού με 3 μέρη ξύδι και 2 μέρη μαλακτικό μαλλιών. Ανακατέψτε τα όλα μαζί σε ένα δοχείο (ανάδευση, χωρίς ανακίνηση), και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε 1/2 κούπα (ή λιγότερο, όπως απαιτείται) ανά φορτίο.

Ομάδα neadiatrofis.gr