Σπιτικό παγωτό βανίλια με κομματάκια σοκολάτα

Υλικά
1 κουτάκι γάλα εβαπορέ χαμηλών λιπαρών
1 κουτάκι γάλα ζαχαρούχο χαμηλών λιπαρών
1 κουτάκι φυτική σαντιγί σε σκόνη
2 βανίλιες σε σκόνη
100γρ σοκολάτα κουβερτούρα σε σταγόνες

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε για περίπου 10 λεπτά το εβαπορέ γάλα, το ζαχαρούχο, τις βανίλιες και τη φυτική σαντιγί μέχρι να πήξουν. Προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε ελαφρά. Βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 3 ώρες. Ανά ½ ώρα βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη και ιδανικά χτυπάμε στο μίξερ να αφρατέψει, διαφορετικά το ανακατεύουμε με το χέρι όσο πιο καλά μπορούμε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr