Φιλέτο μπακαλιάρου με φινόκιο, λεμόνι και μουστάρδα

Υλικά για 2 άτομα
500 γρ φιλέτο μπακαλιάρου (παστός ξαλμυρισμένο ή κατεψυγμένο)
2 ρίζες φινόκιο κομμένες σε ροδέλες
1 φλιτζάνι λευκό κρασί

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
Χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση
Σε ένα ταψάκι τοποθετούμε τις ροδέλες φινόκιο και επάνω τους τοποθετούμε τα φιλέτα του μπακαλιάρου. Αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με το κρασί και το ελαιόλαδο το οποίο έχουμε χτυπήσει μαζί με τη μουστάρδα και το λεμόνι. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr