Βασιλόπιτα πορτοκαλιού με γιαούρτι και καρύδια

Υλικά
2 κεσεδάκια γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
250γρ μαργαρίνη
5 κ. γλυκού baking powder
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
1 σφηνάκι κονιάκ

½ φλιτζάνι καρύδια σπασμένα σε μικρά κομμάτια
2 φλιτζάνια ζάχαρη
3 ½ φλιτζάνια αλεύρι
3 αυγά

Εκτέλεση
Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά όσο συνεχίζουμε το χτύπημα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα, το γιαούρτι, το κονιάκ και στο τέλος σιγά σιγά το αλεύρι, το baking powder και τα καρύδια. Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά. Μόλις πάρει χρώμα (στα πρώτα 20 λεπτά περίπου) σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα για να μην καεί η επιφάνεια. Στολίζουμε είτε με γλάσο σοκολάτας, είτε με ζάχαρη άχνη

Βασιλόπιτα πορτοκαλιού με γιαούρτι και καρύδια Reviewed by Xaris Georgakakis on 12/30/2016 06:00:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Νέα Διατροφής ©2015
Powered By BV

Επικοινωνήστε μαζί μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.