Τι πρέπει να προσέχετε στις σπιτικές μάσκες προσώπου


Οι μάσκες αποτελούν σημαντικό κομμάτι ομορφιάς πολλών γυναικών για πολλά χρόνια.
Είναι κατασκευασμένες από φυσικά προϊόντα για να θεραπεύσουν διάφορες ασθένειες του δέρματος, καθώς και για να διατηρούν το δέρμα ελαστικό και απαλό.
Ένα από τα πιο κοινά προβλήματα του προσώπου είναι το αφυδατωμένο και τραχύ δέρμα. Μια μάσκα προσώπου μπορεί σε μεγάλο βαθμό να βοηθήσει και να ανακουφίσει από αυτά τα προβλήματα.

Παρακάτω θα δούμε μερικές πολύ σημαντικές οδηγίες για την παρασκευή σπιτικής μάσκας, για να πετύχουμε έτσι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα!

1. Προσδιορίστε τον τύπο του δέρματος σας πριν δοκιμάσετε μια μάσκα.Αυτό θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τα κατάλληλα υλικά και προϊόντα, ώστε να αποφύγετε την εμφάνιση προβλημάτων και να ωφελήσετε το δέρμα σας. Εάν το δέρμα σας δεν είναι το είδος που χρειάζεται μια ενυδατική μάσκα προσώπου, υπάρχουν πολλές άλλες μάσκες για να διαλέξετε. Και δεν περιορίζονται μόνο για το πρόσωπο: Να θυμάστε ότι ο λαιμό σας είναι μέρος του προσώπου σας. Και οι ώμοι και τα χέρια δέχονται τα χτυπήματα της αφυδάτωσης.

2. Πάντα να εφαρμόζετε μια μάσκα προσώπου σε καθαρό δέρμα για να μεγιστοποιηθεί το αποτέλεσμα της. Πλένετε το πρόσωπό σας πολύ καλά είτε με σαπούνι είτε με ένα scrub προσώπου για να αφαιρέσετε όλες τις ακαθαρσίες, την υπερβολική λιπαρότητα και βρωμιά. Χρησιμοποιώντας ζεστό νερό θα βοηθήσετε να ανοίξουν οι φραγμένοι πόροι. Σκουπίστε το πρόσωπο σας με ένα στεγνό καθαρό και μαλακό πανί.

3. Επιλέξτε μερικά από τα ακόλουθα συστατικά που δένουν καλά μαζί για να δημιουργήσουν τη μάσκα σας: το μέλι, η ξηρά βρώμη, το γιαούρτι και το γάλα.
Η ενυδατική μάσκα προσώπου ενυδατώνει το ξηρό δέρμα και διώχνει τα νεκρά κύτταρα.

4. Επιλέξτε ένα μπολ (όπως ένα κύπελλο ανοξείδωτου χάλυβα) που δεν σας πειράζει να λερωθεί και προσθέστε μικρά τμήματα του κάθε συστατικού. Απαλά ανακατέψτε τα μεταξύ τους. Μόλις τα έχετε αναμείξει καλά, ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι η σύσταση του μείγματος δεν είναι πολύ υδαρής.
Η κρέμα θα πρέπει να είναι κάπως παχύρρευστη και κολλώδες.Εάν είναι πάρα πολύ υδαρής, προσθέστε περισσότερο ξηρά συστατικά.

5. Δοκιμάστε το μείγμα για τη μάσκα σε μια μικρή περιοχή του δέρματος στο πίσω μέρος του χεριού σας πριν από την εφαρμογή για το ευαίσθητο δέρμα του προσώπου και του λαιμού σας. Αφαιρέστε τη μάσκα από το χέρι σας μετά από μερικά λεπτά. Εάν έχετε πολύ ερυθρότητα ή το δέρμα σας αντιδρά παράξενα στο μείγμα, μην την εφαρμόσετε.

6. Αν η μάσκα προσώπου δεν ερεθίζει το δέρμα σας, συνεχίστε να την εφαρμόζετε στο πρόσωπο και το λαιμό σας (μπορείτε να βάλετε και στα χέρια ή τους ώμους σας).

Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό χέρι ή κουτάλι για να περάσετε το μείγμα ομοιόμορφα σε όλο το δέρμα. Στη συνέχεια, ξαπλώστε και μείνετε ήρεμη. Αν αρχίσετε να μιλάτε και να γελάτε οι κινήσεις του προσώπου θα μετακινήσουν τη μάσκα και θα αποτραπεί έτσι η μέγιστη αποβολή τοξινών. Αφήστε τη μάσκα για 10 λεπτά τουλάχιστον.

Εάν αισθάνεστε τη μάσκα ξηρή και σκληρή όταν την αγγίζετε με τα χέρια σας, είναι καιρός να την αφαιρέσετε.

7. Πηγαίνετε είτε στην κουζίνα ή το νεροχύτη του μπάνιου για να αφαιρέσετε τη μάσκα. Ανοίξτε τη βρύση και αφήστε το νερό να φτάσει σε μια μέτρια καυτή θερμοκρασία. Βρέξτε μια πετσέτα και χρησιμοποιήστε τη για να αφαιρέσετε τη μάσκα από το πρόσωπό σας. Συνεχίζετε αυτή τη διαδικασία μέχρι η μάσκα να έχει αφαιρεθεί εντελώς. Ταμπονάρετε απαλά το πρόσωπό σας με μια στεγνή μαλακή πετσέτα.  Και τώρα απολαύστε το μαλακό και ενυδατωμένο δέρμα σας καινούριο δέρμα.

Ομάδα neadiatrofis.gr