Ψητό φιλέτο σολομού με σάλτσα από φινόκιο και λεμόνι

Υλικά για 2 άτομα
500 γρ φιλέτο σολομούς (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
2 ρίζες φινόκιο κομμένες σε ροδέλες
1 φλιτζάνι λευκό κρασί

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση
Σε μια γάστρα τοποθετούμε τις ροδέλες φινόκιο και επάνω τους τοποθετούμε τα φιλέτα του σολομού. Αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με το κρασί, το ξύσμα και το ελαιόλαδο. Βάζουμε τη γάστρα σκεπασμένη σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά. Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε τη γάστρα, περιχύνουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη την οποία έχουμε ανακατέψει προηγουμένως με το χυμό λεμόνι και ψήνουμε για ακόμη 5-10 λεπτά.