Τι συστατικά περιέχονται στον ντεκαφεϊνέ (decaf) καφέ

Πολλοί άνθρωποι λόγω συνήθως κάποιας ευαισθησίας στην καφεΐνη, αποφεύγουν να πίνουν κανονικό καφέ και καταφεύγουν σε κάποιο άλλο ρόφημα ή επιλέγουν έναν decaf, όπως για παράδειγμα ελληνικό ή στιγμιαίο.
Τι σημαίνει αυτό για τον οργανισμό τους; Θα πάρουν, πλην της καφεΐνης, τα συστατικά που θα έπαιρναν από έναν κανονικό στιγμιαίο ή ελληνικό καφέ;
Η απάντηση είναι : Απολύτως!
Και όταν μιλάμε για συστατικά εννοούμε κατά βάση τα αντιοξειδωτικά τους, τα λεγόμενα χλωρογενικά, τα οποία σχετίζονται σήμερα με πολλαπλά οφέλη για την καλή μας υγεία.

Το γεγονός αυτό φαίνεται και από πολλές μελέτες όπου έχει χρησιμοποιηθεί ο decaf καφές και αποτελεί μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών συστατικών, παρέχοντας προστασία ενάντια της καταστροφή ή πρόωρης γήρανσης των κύτταρων, και από πολλές ασθένειες, όπως αυτές του νευρικού συστήματος (νόσος Αλτσχάιμερ και του Πάρκινσον), διαβήτη και καρδιαγγειακά.

 Αν λοιπόν είστε λάτρεις του καφέ και αποφεύγετε την καφεΐνη μην αποθαρρύνεστε. Ο decaf μπορεί να αποτελέσει μια πολύ καλή καθημερινή σας επιλογή.