Παπάγια, για ολοκληρωμένη φροντίδα του δέρματος!

Η παπάγια, ενυδατώνει, απολεπίζει, εξομαλύνει τον αποχρωματισμό του δέρματος και το βασικότερο βοηθά να μειωθούν τα σημάδια της ηλικίας.

Πώς να την χρησιμοποιήσετε:
Η φλούδα παπάγιας βοηθά στη μείωση και την αντιμετώπιση των σημαδιών της γήρανσης. Απλά τρίψτε τη φλούδα στο πρόσωπο. Αφήστε να μείνει για 5 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με κρύο νερό. Η τακτική χρήση προσφέρει ορατά αποτελέσματα.

Το AHA ή Alfa-υδροξύ, βρίσκετε σε αφθονία στην παπάγια για να προσφέρει αντιγηραντικές ιδιότητες. Καλό είναι ναν μην εφαρμόζετε για περισσότερο χρόνο, καθώς μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα και ερεθισμό στο ευαίσθητο δέρμα.

Η παπάγια επίσης, μπορεί να αντιμετωπίσει τις σκούρες κηλίδες. Η εφαρμογή  από πουρέ παπάγιας , με ή χωρίς γάλα στο πρόσωπό σας μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των σκούρων κηλίδων και να εξισώνει τον τόνο του δέρματος, ώστε να το κάνει πιο λαμπερό.

Για να ενυδατώσετε το δέρμα σας, αναμίξτε πουρέ παπάγιας με μέλι και εφαρμόστε στο πρόσωπό σας.

Η παπάγια είναι επίσης αποτελεσματική για τη θεραπεία του ξηρού δέρματος. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τεμαχίσετε ένα μικρό τμήμα της παπάγιας και το ανακατέψετε με μια κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος. Απλώστε στο πρόσωπό σας για 20 λεπτά και μετά ξεπλύνετε.

Για σύσφιξη του δέρματος, εφαρμόστε πουρέ παπάγιας με μέλι και ρυζάλευρο για 20 λεπτά, τρεις φορές την εβδομάδα.

Η παπάγια είναι επίσης κατάλληλη για χρήση ως απολεπιστικό σώματος. Αυτό μπορεί να γίνει με την πολτοποίηση της παπάγιας και την μίξη της με μέλι, αλάτι και ελαιόλαδο.
Ομάδα neadiatrofis.gr