Καλαμάρια κοκκινιστά με πιπεριές και φέτα

Υλικά
2 κ.σ. Χωριό ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές
1 μικρό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
1 μικρή πράσινη πιπεριά σε λεπτές φέτες
1 πράσινη καυτερή πιπεριά, ξεσποριασμένη, σε λεπτές φέτες

2 κούπες ντοματίνια, χοντροκομμένα
1 μικρή φρέσκια ντομάτα, χοντροκομμένη
1 περίπου κιλό καλαμάρια, καθαρισμένα
½ κούπα λευκό ξηρό κρασί
2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
¼ κούπας θρυμματισμένη Χωριό φέτα Ορεινές Περιοχές (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Σε ένα μεσαίο τηγάνι, ζεσταίνουμε το Χωριό ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, γύρω στα 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και την ντομάτα, ανακατεύουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμε τα καλαμάρια σε ροδέλες. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα χωρίς υγρά, σε μέτρια φωτιά, και τα μαγειρεύουμε μέχρι να βγάλουν τους χυμούς τους και οι χυμοί να εξαφανιστούν, 15-20 λεπτά. Προσθέτουμε το κρασί και βράζουμε για 2 λεπτά. Βάζουμε και το μείγμα ντομάτας και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, για 30 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε ελαφρά και βγάζουμε τα καλαμάρια με τη σάλτσα τους σε μια πιατέλα. Προαιρετικά, πασπαλίζουμε με την τριμμένη Χωριό φέτα Ορεινές Περιοχές.

Για περισσότερες πληροφορίες και συνταγές επισκεφθείτε minervahorio.gr