Κριθαράκι με ελιά, κάππαρη και ντομάτα

Υλικά
2 φλιτζάνια κριθαράκι
½ φλιτζάνι ελιές καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
½ φλιτζάνι κάππαρη

1 μέτρια ντομάτα χωρίς τα σποράκια κομμένη όσο μπορείτε πιο ψιλοκομμένη
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε το κριθαράκια σε αλατισμένο νερό όσο γράφει η συσκευασία. Το στραγγίζουμε και το τοποθετούμε σε ένα μπολ. Το περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το ανακατεύουμε καλά για να μην κολλήσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ελιές, την κάππαρη, την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρεται και καταναλώνεται είτε ζεστό, είτε κρύο.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr