Μεσογειακή σαλάτα με ωμό κολοκυθάκι, μανιτάρια και ψητή μελιτζάνα

Υλικά
2 φλιτζάνια μαρούλι κομμένο σε κομμάτια με το χέρι
1 μέτριο κολοκύθι
1 μικρή μελιτζάνα
3 λευκά μανιτάρια

100γρ μοτσαρέλα
4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ σούπας μαγιονέζα χαμηλών λιπαρών
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε τη μελιτζάνα και την κόβουμε σε μεγάλους κύβους. Την τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τη ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι. Τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά και στη συνέχεια τη βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μπωλ τοποθετούμε το μαρούλι. Από πάνω βάζουμε τα μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα, το μαϊντανό, τη μοτσαρέλα σε κυβάκια, τα κομμάτια μελιτζάνας και το κολοκύθι τριμμένο κατά μήκος σε χονδρό τρίφτη έτσι ώστε να γίνει σα μακαρόνι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη μαγιονέζα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr