Πολυβιταμίνες και απώλεια βάρους

Ακολουθώ ένα πρόγραμμα διατροφής για να χάσω βάρος και είναι αυστηρό. Χρειάζεται να πάρω κάποια πολυβιταμίνη;
Η αλήθεια είναι ότι αυτή είναι μια πολύ συχνή ερώτηση, ιδιαιτέρως το καλοκαίρι που όλο και περισσότεροι μπαίνουν σε δίαιτα.

Η απάντηση είναι ότι η διατροφή αποτελεί το πρώτο μας μέσο για να καλύψουμε τις ανάγκες μας σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά. Επειδή όμως όταν κανείς ακολουθεί ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους μειώνεται η ποσότητα της τροφής που προσλαμβάνει, μπορεί κάποιες φορές να μην καλύπτονται απόλυτα όλες οι ανάγκες σε βιταμίνες, ιδιαιτέρως όταν γυμνάζετε κιόλας.
Άρα σε κάποιες περιπτώσεις ναι μια πολυβιταμίνη μπορεί να βοηθήσει, πάντα όμως μετά από τη σύστασή του ειδικού, ο οποίος θα αξιολογήσει πότε αυτή χρειάζεται.

Ένα άλλο ερώτημα έχει να κάνει με το πώς πρέπει να είναι η πολυβιταμίνη.
Μια εξαιρετική μορφή είναι αυτή του στοματικού spray. Στοιχεία τελευταίων επιστημονικών ερευνών δείχνουν ότι ο βλενογόνος του στόματος αποτελεί και μια εξαιρετική περιοχή για την απορρόφηση των βιταμινών.

Το γεγονός αυτό βρίσκει λοιπόν τα τελευταία χρόνια σημαντική εφαρμογή στα συμπληρώματα διατροφής και στις πολυβιταμίνες, οι οποίες κυκλοφορούν σε μορφές που απορροφόνται άμεσα από το στόμα όπως αυτή του στοματικού σπρέυ.
Μια τέτοια πολυβιταμίνη, πέρα από εύχρηστη και πρακτική, εκμεταλλεύεται κατά τον καλύτερο τρόπο το πλούσιο αγγειακό σύστημα του στοματικού βλεννογόνου και παρουσιάζει μεγάλο βαθμό απορρόφησης και αφομοίωσης των συστατικών της.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο x4nutrition.gr