Υλικά
2 ποτήρια του νερού ελαιόλαδο
1 ποτήρι ζάχαρη
¾ ποτηριού χυμό πορτοκάλι
1 καφέ εσπρέσο

¼ ποτηριού μαύρο ρούμι
½ φλιτζάνι κακάο σκόνη
2 κουταλάκια baking powder
1 κουταλάκι σόδα
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ώστε να σχηματιστεί μια αφράτη ζύμη.

Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε τον καφέ και το χυμό στον οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα. Προσθέτουμε το ρούμι και το κακάο και τέλος το αλεύρι μαζί με το baking powder. Πλάθουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για ½ ώρα. Στη συνέχεια ανοίγουμε μικρά φύλλα με τον πλάστη και κόβουμε τα μπισκότα μας με κουπάτ. Τα τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε απλώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr