Υλικά
1 μπούτι από αρνί χωρίς τα κόκκαλα (περίπου 1 – 1½ κιλό) και κομμένο σε μερίδες
½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
χυμό από 2 λεμόνια
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες στα τέσσερα
½ φλιτζάνι μουστάρδα

2 σκελίδες σκόρδο
5-6 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φετάκια
1 μεγάλο πράσο κομμένα σε ροδέλες
7-8 μέτριες πατάτες
3-4 μέτρια καρότα
2 φλιτζάνια λευκό κρασί
αλάτι , φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Το προηγούμενο βράδυ, τοποθετούμε το αρνί σε ένα μπολ μαζί με το κρασί, το σκόρδο κομμένο σε φετάκια, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμόνι, τη μουστάρδα και το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε καλά και το κρατάμε στο ψυγείο για περίπου 12 ώρες. Την επόμενη ημέρα, ανοίγουμε 4-5 λαδόκολλες και μοιράζουμε σε αυτή το αρνί και τη μαρινάδα. Σε κάθε μερίδα προσθέτουμε ισόποσα τις πιπεριές, τη ρίγανη και το πράσο. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα καρότα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τα μοιράζουμε στις λαδόκολλες, προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις κλείνουμε καλά. Τις τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 150 βαθμούς για περίπου 2 ώρες.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr