Υλικά για 4 άτομα
1 πακέτο μακαρόνια
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών
3 ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες
2 κουταλιές πελτέ ντομάτας

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά πολτοποιημένα
1 πιπεριά
1/3 φλιτζανιού κόκκινο κρασί
2 κουταλιές της σούπας πάπρικα γλυκιά
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τα μακαρόνια με αλατισμένο νερό βράζουμε για 6-7 λεπτά. Τα ζεματίζουμε με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν. Σε μια άλλη μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε με μια κουταλιά λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια και μετά ρίχνουμε την πολτοποιημένη ντομάτα, την πιπεριά ψιλοκομμένη και τον πελτέ. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και το κρασί και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και όταν σταματήσει να αχνίζει η κατσαρόλα πολύ προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr