Υλικά
3 φλιτζάνια πασχαλινά κουλουράκια σπασμένα σε χονδρά κομμάτια με το χέρι
400γρ σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
1 φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
3 βανίλιες
100γρ μαργαρίνη
3 κουταλιές της σούπας ξύσμα πορτοκάλι

Εκτέλεση
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το γάλα και τη μαργαρίνη. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις βανίλιες και το ξύσμα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη. Παίρνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και μέσα τοποθετούμε ένα αντικολλητικό χαρτί φούρνου το οποίο έχουμε βρέξει καλά και έχουμε στραγγίσει. Προσοχή το χαρτί θα πρέπει να καλύπτει τον πυθμένα και τα πλαϊνά. Ρίχνουμε στον πυθμένα μερικές κουταλιές σοκολάτας μέχρι να καλυφθεί. Από πάνω απλώνουμε μία στρώση από τα κουλουράκια. Από πάνω ξαναρίχνουμε σοκολάτα και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά, προσέχοντας να τελειώσουμε με σοκολάτα. Σκεπάζουμε τη φόρμα με διαφανή μεμβράνη και παγώνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Στη συνέχεια με τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού ξεφορμάρουμε. Αν θέλουμε για διακόσμηση μπορούμε να πασπαλίσουμε την επιφάνεια με τριμμένο φουντούκι, ή ακόμη και με μικρά κομμάτια από γλυκό του κουταλιού (π.χ. κυδώνι, κεράσι ή πορτοκάλι). Όταν το κόψετε σε φέτες θα έχετε ένα πολύ εντυπωσιακό τετράγωνο κομμάτι με οριζόντιες ρίγες από τα κουλουράκια και τη σοκολάτα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr