Υλικά για 2 άτομα
250γρ φασόλια χάντρες
1 ½ φλιτζάνι χυμό ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό

4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
1 μικρή πιπεριά καυτερή
½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Βράζουμε τα φασόλια σε ζεστό νερό ώστε να τα σκεπάζει κατά 2 δάχτυλα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι πολτοποιημένο και βράζουμε για 5 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό και τον πελτέ ντομάτας, 1 κουταλιά λάδι, αλάτι, πιπέρι, την πιπεριά και την πάπρικα. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι τα φασόλια να μαλακώσουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε το λεμόνι και τον άνηθο και βράζουμε για ακόμη 2-3 λεπτά ώστε να χυλώσει το φαγητό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο ωμό.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr