Υλικά
2 μέτρια φιλέτα γλώσσας
1 μεγάλη ρίζα φινόκιο κομμένη σε ροδέλες
½ φλιτζάνι μουστάρδα
½ φλιτζάνι λευκό κρασί

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Μέσα σε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο τοποθετούμε ένα κομμάτι λαδόκολλα ίδιου μεγέθους. Στη μέση τοποθετούμε το ένα φιλέτο της γλώσσας. Αλείφουμε το ψάρι με μουστάρδα και επάνω του αραδιάζουμε μερικές φέτες φινόκιο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αρχίζουμε να σηκώνουμε τις άκρες του της λαδόκολλας με σκοπό να κλείσουμε το ψάρι μέσα σε αυτό. Όταν οι άκρες έχουν σηκωθεί αρκετά και δεν κινδυνεύουν να τρέξουν τα υγρά, προσθέτουμε το μισό κρασί και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Στη συνέχεια κλείνουμε εντελώς τη λαδόκολλα και την κλείνουμε όλη μέσα στο αλουμινόχαρτο. Τοποθετούμε το πακέτο μας σε ένα ταψί που μέσα έχει 2 δάχτυλα νερό. Είναι σημαντικό να κλείσουμε τις άκρες του πακέτου προς τα πάνω, ώστε το ψάρι να ψηθεί στο κρασί και στη μουστάρδα και ούτε να μπει νερό μέσα στο φαγητό, αλλά και ούτε να τρέξουν τα υγρά του έξω. Επαναλαμβάνουμε και για το δεύτερο φιλέτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr