Φιλέτο μπακαλιάρου στη γάστρα με σπανάκι και φινόκιο

Υλικά για 2 άτομα
500 γρ φιλέτο μπακαλιάρου κατεψυγμένου ή φρέσκου
500γρ σπανάκι καθαρισμένο και πλυμμένο
2 ρίζες φινόκιο κομμένα σε ροδέλες
1 φλιτζάνι λευκό κρασί

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση
Σε μια γάστρα τοποθετούμε το σπανάκι κομμένο με το χέρι σε χονδρά κομμάτια, έτσι ώστε να καλύψει όλο τον πυθμένα. Πασπαλίζουμε το σπανάκι με τις ροδέλες φινόκιο και επάνω τους τοποθετούμε τα φιλέτα του μπακαλιάρου. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε το ξύσμα λεμονιού και ραντίζουμε με το κρασί και το ελαιόλαδο. Βάζουμε τη γάστρα σκεπασμένη σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά. Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε τη γάστρα, περιχύνουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη την οποία έχουμε ανακατέψει προηγουμένως με το χυμό λεμόνι και ψήνουμε για ακόμη 5-10 λεπτά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr