Γαριδομακαρονάδα

Υλικά:
180 γρ. σπαγγέτι
4 μεγάλες γαρίδες
2 ντομάτες
3 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι λευκό κρασί

μαϊντανό
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Bράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε, τα λαδώνουμε και τα αφήνουμε, μέχρι να ετοιμαστεί η σάλτσα.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λαδάκι και σοτάρουμε το σκόρδο που το έχουμε κόψει σε κομμάτια. Σε αυτό το σημείο, κυρίες και κύριοι, θα αποκαλύψουμε νηστικό-μυστικό: το ξέρατε πως όσο κόβουμε το σκόρδο τόσο λιγότερη μυρωδιά βγάζει;
Στο τηγάνι παίρνουν σειρά οι γαρίδες, οι οποίες μόλις ροδίσουν τις «σβήνουμε» με το κρασί. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες φρέσκιες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και όσοι προτιμούν τα καυτερά μπορούν να ρίξουν επιπλέον κοκκινοπίπερο.
Γενικά, όσο περισσότερο ψήνουμε τα θαλασσινά τόσο πιο σκληρά γίνονται, επομένως μετά από 5 – 10 λεπτά οι γαρίδες αποσύρονται σε ένα πιάτο κι εμείς συνεχίζουμε να ανακατεύουμε τη σάλτσα μας.
Βγάζουμε και το σκόρδο από τη μέση – όσο αρωμάτισε, αρωμάτισε – και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσουν οι ντομάτες.
Στο τέλος ρίχνουμε και τα μακαρόνια και ανακατεύουμε για να δέσουν τα υλικά μας. Είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα!
Σε μια πιατέλα ρίχνουμε τα μακαρόνια, από πάνω τις γαρίδες, ψιλοκομμένο μαϊντανό και πιπεράκι.