Υλικά
200γρ μπισκότα τύπου πτι-μπερ
400γρ σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
1 φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
3 βανίλιες

100γρ μαργαρίνη
1 φλιτζάνι φράουλες κομμένες σε ροδέλες
1 φλιτζάνι φουντούκια κοπανισμένα

Εκτέλεση
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το γάλα και τη μαργαρίνη. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις βανίλιες. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη. Παίρνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και μέσα τοποθετούμε ένα αντικολλητικό χαρτί φούρνου το οποίο έχουμε βρέξει καλά και έχουμε στραγγίσει. Προσοχή το χαρτί θα πρέπει να καλύπτει τον πυθμένα και τα πλαϊνά. Ρίχνουμε στον πυθμένα μερικές κουταλιές σοκολάτας μέχρι να καλυφθεί. Από πάνω απλώνουμε μία στρώση από τα μπισκότα, μια στρώση φράουλες και λίγα φουντούκια. Από πάνω ξαναρίχνουμε σοκολάτα και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά, προσέχοντας να τελειώσουμε με σοκολάτα. Σκεπάζουμε τη φόρμα με διαφανή μεμβράνη και παγώνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Στη συνέχεια με τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού ξεφορμάρουμε. Αν θέλουμε για διακόσμηση μπορούμε να πασπαλίσουμε την επιφάνεια με τριμμένο φουντούκι και φροάουλες. Όταν το κόψετε σε φέτες θα έχετε ένα πολύ εντυπωσιακό τετράγωνο κομμάτι με οριζόντιες ρίγες από το μπισκότο, τις φράουλες και τη σοκολάτα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr