Ο frappe, αλλά και γενικότερα ο στιγμιαίος καφές, αποτελεί ένα ρόφημα το οποίο οι ειδικοί συστήνουν στα πλαίσια μιας απώλειας βάρους.
Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι δεν απαιτεί πολύ γάλα ή αφρόγαλα ή κάποια κρέμα από γάλα για να καταναλωθεί.

Το γεγονός αυτό του δίνει ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλα είδη καφέ όπως ο φρέντο καπουτσίνο ή ροφήματα καφέ με φυτικές κρέμες ή άλλα πρόσθετα λιπαρά.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι η βασική θερμιδική επιβάρυνση σε έναν καφέ είναι το γάλα στις διάφορες μορφές του, τότε εύκολα διαφαίνεται ότι ο frappe θα μπορούσε να αποτελέσει μια πολύ καλή επιλογή για ανθρώπους που προσέχουν το βάρος τους.

Από εκεί και πέρα, όπως ισχύει για όλα τα είδη καφέ, η ζάχαρη που θα βάλουμε προσδίδει επιπλέον θερμίδες, που αντιστοιχούν σε είκοσι ανά κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη. Κατά συνέπεια όσο το λιγότερο τόσο το καλύτερο, ενώ και η χρήση κάποιου γλυκαντικού όπως η στέβια αντί για ζάχαρη θα μπορούσε να μας γλιτώσει από τις επιπλέον θερμίδες της ζάχαρης.

Αν λοιπόν βρίσκεστε σε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους μπορείτε να εντάξετε στον ημερήσιο προγραμματισμό σας τον frappe, προσέχοντας πάντα την ποσότητα ζάχαρης και γάλακτος που θα προσθέσετε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr