Κέικ με καρύδια, πορτοκάλι και μαρμελάδα, χωρίς γλουτένη

Υλικά
200 γρ. Χωριό Soft με φρέσκο βούτυρο αγελάδος μειωμένα λιπαρά (σε θερμοκρασία δωματίου)
200 γρ. ζάχαρη
4 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
1 κουτ. σούπας γιαούρτι

ξύσμα από 2 πορτοκάλια
200 γρ. καρύδια τριμμένα
200 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (χωρίς γλουτένη)
5 κουτ. σούπας μαρμελάδα φράουλα
1 κουτ. σούπας άχνη

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε ένα ταψί διαμ.28εκ. και αλευρώνουμε (με αλεύρι για όλες τις χρήσεις). Χτυπάμε στο μίξερ το Χωριό Soft με φρέσκο βούτυρο αγελάδος μειωμένα λιπαρά με τα 150γρ. ζάχαρη να ασπρίσει. Προσθέτουμε τους κρόκους, το γιαούρτι και το ξύσμα και συνεχίζουμε το χτύπημα να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τα καρύδια. Σταματάμε το μίξερ, καθαρίζουμε τα χτυπητήρια και χτυπάμε σε άλλο καθαρό μπολ τα ασπράδια, ρίχνοντας σιγά-σιγά τα 50γρ. ζάχαρη που έχουμε κρατήσει, μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Ρίχνουμε τη μαρέγκα στο πρώτο μπολ και ανακατεύουμε με σπάτουλα σιλικόνης με απαλές κινήσεις. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50-60’. Τσεκάρουμε αν είναι έτοιμο με οδοντογλυφίδα -να βγαίνει καθαρή-, διαφορετικά αφήνουμε λίγα λεπτά ακόμα. Όταν κρυώσει, κόβουμε το κέικ στη μέση, αλείφουμε τη μαρμελάδα, σκεπάζουμε, πασπαλίζουμε με λίγη άχνη και σερβίρουμε. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το αλεύρι χωρίς γλουτένη με αλεύρι σίτου (για όλες τις χρήσεις). Ομοίως και το μπέικιν πάουντερ χωρίς γλουτένη, με το κλασικό.

Πηγή : minervahorio.gr