Υλικά (για μια σαλάτα τουλάχιστον 2 ατόμων)
1 φλιτζάνι κινόα κόκκινη
2 πλοκάμια από χταπόδι βρασμένο και κομμένο σε λεπτές ροδέλες
1/2 φλιτζάνι καλαμπόκι

1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1 μέτριο καρότο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
Αλάτι, πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση
Βράζουμε την κινόα σε αρκετό αλατισμένο νερό για 5 λεπτά και στη συνέχεια τη στραγγίζουμε και την τοποθετούμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το χταπόδι, το καλαμπόκι, το καρότο, τη ρίγανη, τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και το χυμό λεμόνι. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr