Κοκτέιλ με βατόμουρα, μύρτιλα και φράουλες και “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Υλικά
500 γρ. γάλα
65 γρ. ζάχαρη
3 κρόκοι αυγού (περίπου 30 γρ.)
35 γρ. κορν φλάουρ
1 γρ. αλάτι
8 γρ. ζελατίνη
300 γρ. κρέμα γάλακτος
225 γρ. “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
βατόμουρα, μύρτιλα και φράουλες

Εκτέλεση

Βάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό να μαλακώσει. Βράζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα. Σε μια λεκάνη βάζουμε τη ζάχαρη, τους κρόκους και το κορν φλάουρ, και ανακατεύουμε με ένα αυγοδάρτη. Αφού βράσει το γάλα ρίχνουμε λίγο μέσα στο μπολ με τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι τα υλικά μας να πάρουν θερμοκρασία. Μετά τα βάζουμε όλα μαζί στην κατσαρόλα και βράζουμε για 5 λεπτά περίπου. Αφού βράσουν, προσθέτουμε τις στραγγισμένες ζελατίνες και τις ομογενοποιούμε. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ για να σφίξει. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και κατόπιν προσθέτουμε τη σαντιγί μας και αναμειγνύουμε. Σε ένα ποτήρι μαρτίνι βάζουμε τριμμένο μπισκότο ΠΤΙ-ΜΠΕΡ. Από πάνω βάζουμε λίγα φρούτα. Με τη βοήθεια μιας σακούλας ζαχαροπλαστικής ή με ένα κουτάλι προσθέτουμε λίγη κρέμα. Ξαναβάζουμε μπισκότο, φρούτα και κρέμα. Τέλος, γαρνίρουμε με κομματάκια μπισκότου, διάφορα φρούτα και, αν θέλουμε, προσθέτουμε και κομμάτια.

Πηγή : papadopoulou.gr